adam-cai-BVR-M-A8xrw-unsplash

Financial Lease bij Story Next.

Uw auto zakelijk financieren met ons Financial Lease aanbod of ons Executive Plan.

Wat is Financial Lease?

Met Financial Lease kun u als ondernemer een auto voor de onderneming aanschaffen, zonder hiervoor een grote investering te hoeven doen. Story Next financiert de totale of een deel van de aanschafwaarde van de auto (exclusief de btw). Met Financial Lease als leasevorm betaalt u de auto af aan onze leasemaatschappij ALPHERA. 

Als ondernemer bent u direct economisch eigenaar en blijft de auto gedurende de leasetermijn juridisch eigendom van ALPHERA. Zodra alle betalingen zijn voldaan, wordt de auto direct volledig eigendom van de onderneming.

Eigenaarschap bij Financial Lease.

Economisch eigenaar
De auto staat op de balans van de onderneming en wordt gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor profiteert u direct van vele fiscale voordelen zoals: afschrijving, investeringsaftrek, renteaftrek en terugvordering van de btw.
 

Juridisch eigenaar
ALPHERA blijft juridisch eigenaar van de auto totdat de laatste termijn is voldaan. Als u de maandtermijnen niet meer kunt betalen, doordat de onderneming bijvoorbeeld failliet gaat, wordt de auto als onderpand gezien.

Veelgestelde vragen.
  • Operational Lease is een leasevorm om een auto te leasen via uw onderneming. U bepaalt vooraf een leasetermijn en levert het voertuig na deze termijn weer in bij de leasemaatschappij. U komt daarbij niet in aanmerking voor fiscale voordelen, omdat u geen economisch eigenaar bent van het voertuig. Het wordt gezien als een uitgave en niet als investering. Bij Financial Lease bent u wel economisch eigenaar van het voertuig en profiteert u dus wel van onder andere deze fiscale voordelen.

  • Heeft u een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Dan komt u in aanmerking voor ALPHERA Financial Lease.


    ALPHERA Financial Lease is er speciaal voor (startende) ondernemers, zzp’ers en mkb’ers. Een auto kan een belangrijk onderdeel van de onderneming zijn, maar is meestal niet het middel waarmee u de onderneming laat groeien. Financial Lease helpt u om de investering te verspreiden, zodat er vermogen in de onderneming blijft en dit vermogen aan zaken besteed kan worden die bijdragen aan groei.

Onze werkwijze.

1. Kies bij Story Next een (bedrijfs)auto die past bij uw onderneming en uw budget.
2. Bepaal de looptijd (12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden).
3. Kies eventueel voor een slottermijn en/of aanbetaling om de hoogte van de maandtermijn te verlagen.
4. Wij dienen samen uw aanvraag in bij onze leasemaatschappij.
5. Uw onderneming wordt getoetst op kredietwaardigheid door onze acceptatieafdeling. Dit koppelen wij zo spoedig mogelijk aan u terug.

6. Sluit een koopovereenkomst op basis van het Financial Lease voorstel en lever alle ondertekende documenten bij ons aan. U kunt bij ons digitaal ondertekenen.
7. Zodra u akkoord bent met het Financial Lease contract stort ALPHERA de betaling op de rekening van Story Next.
8. De auto komt op de balans van uw onderneming en u profiteert van de fiscale voordelen.
9. U betaalt maandelijks de leasetermijn aan ALPHERA.
10. Na betaling van de laatste leasetermijn en eventuele slottermijn, is de auto volledig eigendom van uw onderneming.

isak-pettersson-_HqkfFOS68U-unsplash
Ons Executive Plan biedt u de vrijheid van een variabele looptijd. Tussentijds kunt u kosteloos extra aflossen of zelfs het gehele openstaande bedrag in één keer voldoen. Na afloop van het contract bent u direct eigenaar van de auto.

Financial Lease en Executive Plan.

Ons Financial Lease aanbod biedt u helderheid in de looptijd van uw contract. Voor de ondernemer die op zoek is naar meer flexibiliteit, bieden wij ons Executive Plan aan, waarmee u boetevrij kunt aflossen gedurende het contract.
 

Financial Lease
Executive Plan
Voor occasions van ieder automerkVoor occasions van ieder automerk
Vaste looptijdVariabele looptijd
Vast maandbedragVaste rente
Aanbetaling of slotsom mogelijkVast maandbedrag
Afschrijving fiscaal aftrekbaarAanbetaling of slotsom mogelijk
Geen kilometerbeperkingAfschrijving fiscal aftrekbaar
Eigenaar aan het einde van de looptijdGeen kilometerbeperking
 Eigenaar aan het einde van het contract
 Kosteloos extra aflossen